"BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ KILAVUZU" YAYIMLANDI

Bilim ve sanat merkezlerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların sunmuş oldukları hizmetlerin niteliğini arttırmak ve rehberlik servislerinde yürütülen çalışmaların standartlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Kılavuzu hazırlandı.

Kılavuz, özel yetenekli öğrencilerin sosyal-duygusal, akademik ve kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla rehber öğretmen/psikolojik danışmanların yıl içerisinde yapacakları çalışmaları kapsamaktadır.

Rehberlik ve psikolojik danışma faaliyetleri gelişimsel-önleyici hizmetler, iyileştirici hizmetler ve destek hizmetleri kapsamında ele alınmıştır. Kılavuz içeriğinde rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmalar, BİLSEM eğitim programı basamakları özelinde yapılacak çalışmalar, mesleki gelişim çalışmaları, görev alınan kurul- komisyonlar ve öğrenci kişilik hizmetleri form/ölçekler yer almaktadır.

Kılavuza ulaşmak için tıklayınız

15-11-2023

Yayın: 15.11.2023 - Güncelleme: 15.11.2023 16:41 - Görüntülenme: 56
Kaynak: https://orgm.meb.gov.tr/www/bilimvesanatmerkezlerirehberlikvepsikolojikdanismahizmetlerikilavuzuyayimlandi/icerik/2554